Eveniment aniversar de excepție

 

Mai multe evenimente de excepție derulate în cadrul maratonului fotografic organizat de Asociația ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea și Muzeul Cetății și orașului Oradea, a avut loc la  secția de Istorie a Muzeului Cetății și orașului Oradea tot în data de 08 august 2016, de la ora 18:00. Evenimentele au debutat cu realizarea unei fotografii de grup, despre cei peste 200 de personae, care au onorat cu prezența lor manifestările aniversare. Sala festivă cu 120 de scaune s-a umplut până la refuz. O mare parte din public a rămas pe coridoarele răcoroase ale Cetății Medievale. Publicul present la eveniment a fost salutat de dr. Dumitru Sim, directorul Muzeului Cetății și Orașului Oradea, care a mulțumit artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP pentru donația de mii de euro făcută Muzeului și a apreciat munca lui depusă în calitate de curator principal  la pregătirea primului Muzeu de Fotografie din România. Însemn de apreciere i-a înmânat Certificatul care atestă aceste lucruri. În continuare au fost invitată să rostească în cadrul vernisajului doamna Senator Bíró Rozália, care vorbit elogios despre cariera și evoluția artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP. Criticul de artă Dr. Ramona Novicov a apreciat perseverența și calitățile deosebite a artistului fotograf sărbătorit. În continuare artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP a anunțat faptul că invitatul de onoare a evenimentelor serii este artistul fotograf Kelen Francisc EFIAP din Arad, care în ciuda faptului că este grav bolnav a ținut să participe personal la evenimente aniversare. Persoana pricipala a serii a anunțat că deși nu obișnuește să pregătescă scenarii la vernisaje dar de această dată a nevoit pentru a nu scăpa nimic din mesajele sale. Într-un mod plin de umor a anuțat că după primirea Certificatului din această seară a devenit ”om bogat” datorită faptului că a făcut un gest nobil municipalității prin donația făcută. În al doilea rând datorită faptului că este sănătos și norocos, respectiv că are o familie deosebită care a fost mereu lângă el care  l-au susținut și l-au sprijinit munca. Cu această ocazie a invitat lângă masă festivă, pe soția lui și cei doi copii, cărora le-a înmânat buchete de flori. Invitatul special a fost nepotul său, care peste câteva zile va sărbători cea de a 10 zi de naștere, căruia l-a înmânat un album foto personalizat. Un asemenea album a fost înmânat ”cu o mică întârziere” și doamnei senator. Artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP le-a mulțumit tuturor care l-au sprijinit în realizarea Muzeului Fotografiei apreciind colaborarea excelentă cu conducerea Muzeului Cetății și Orașului Oradea. Momentele muzicale ale serii au fost oferite de artiștii: Thurzó Sándor József (violă) și Lucian Malița (vioară), respectiv familia Chelu Florian (voce și gitară). În încheiere a avut loc o recepție oferită în cinstea artistului fotograf sărbătorit și ale partciipanților la evenimentul aniversar.

 

Vernisajul Expoziţiei de fotografie „Românii şi Maghiarii” la Békéscsaba

 

Biblioteca Judeţeană Békés  din  Békécsaba  a găzduit Expoziţia artiştilor fotografi români şi maghiari de preturindeni intitulată “Românii şi Maghiarii”, Pe simezele minunatei Biblioteci au fost expuse o selecţie de 56 de fotografii alb-negru, acceptate şi premiate la ediţia a X-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni, organizat de Clubului Fotografic “Nufărul” în parteneriat cu Asociaţia “Euro Foto Art”. Expoziţia a făcut parte din cadrul edţiei a IV-a a Festivalului Internaţional de Fotografie “Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art” sub patronajul Ministerului Culturii. Vernisajul expoziţiei a avut loc în prezenţa unui public numeros în  data de 21 ianuarie 2016, la ora 15:00, care a fost salutat de directoarea Bibliotecii Judeţene doamna Rakoncás Szilvia, care şi-a exprimat bucuria organizării unei noi expoziţii de artă fotografică organizată de Asociaţia „Euro Foto Art”. În continuare artistul fotograf Ştefan Toth AFIAP preşedintele Asociaţiei Internaţionale şi directorul Festivalului a prezentat contextul în care a fost organizat Festivalul şi Salonul Internaţional de Artă Fotografică şi a mulţumit artistei fotograf Maczik Eleonóra din Békécsaba . La eveniment au fost prezenţi şi artiştii fotografi din Oradea: Dancoglu Constantin EFIAPb, Petrila Gheorghe EFIAP şi Ovi D.Pop AFIAP. Cei prezenţi au regretat faptul că preşedntele  Autoguvernării Românilor din Békécsaba Juhász Tivadar nu a ajuns la vernisajul expoziţiei. Momentele muzicale au fost oferite de ariştii Hegedűs-Bite Beáta (voce) şi  Vandik Tamás (ghitară). Expoziţia dedicată Zilei Culturii Maghiare va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 22 februarie 2016.

 

 

Expoziţia internatională

“Sate ale Uniunii Europene” vernisată la Cluj Napoca

Festivalul Internaţional de Fotografie “Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” (marcă înregistratăla OSIM) iniţiat şi derulat de Asociaţia „Euro Foto Art” sub patronajul Ministerului Culturii, a oferit posibilitatea organizări la Bastionaul „Croitorilor” din Cluj Napoca a expoziţiei internaţionale de artă fotografică intitulată „Sate ale Uniunii Europene”. Expoziţia cuprinde o selecţie 45 de fotografii alb-negru şi color, din cele 98 de imaginii acceptate de juriul international al ediţiei a IX-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni, organizat în parteneriat cu Clubul Fotografic “Nufărul” din Oradea. Salonul international dedicat Zilei Culturii Naţionale şi Zilei Culturii Maghiare a fost vernisat în acest an în Galeria “Euro Foto Art” din Oradea, Biblioteca Judeţului Békés din Békéscsaba (Ungaria) şi la Galeria Biblitecii orăşeneşti din Aleşd (Judeţul Bihor). Fotografiile expuse prezintă satul European aşa cum au văzut artiştii fotografi români şi maghiari de pretutindeni. Vernisajul expoziţiei internationale organizate în parteneriat cu Centrul de Cultură Urbană Cluj şi Fotoclubul “Stars” din Cluj Napoca a avut loc luni, 09 februarie 2015, ora 18:00 în prezenţa unui public numeros în  Bastionul “Croitorilor” din Cluj Napoca, strada Baba Novac. Publicul a fost salutat de către dra. Adina Pop Resp. Marketing si Evenimente Serviciul public pentru Administrarea obiectivelor culturale Casino - Centru de Cultura  urbana  - Cluj Napoca, care a salutat buna colaborarea derulată cu Asociaţia “Euro Foto Art”. La eveniment a participat şi artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele Asociaţiei “Euro Foto Art”, directorul Festivalului Internaţional de Fotografie. Lucrările au fost prezentate de către profesorii universitari dr. Găină Dorel şi  Eugen Moritz de la Universitatea de Artă şi Design - secţia Foto-Video şi proceasre Computerizată a Imaginii. În cadrul vernisajului artistul fotograf Ştefan Toth AFIAP, l-a înmânat într-un cadru festiv artistului fotograf Essig József din Cluj Napoca medalia de argint “Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly, obţiut la salonul international. Momentele muzicale au fost oferite de tinerii artiştii ai Cvartetul de coarde a Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj Napoca. Expoziţia international de artă fotografică “Sate ale Uniunii Europene” va rămâne la dispoziţia publicului vizitatori din Cluj Napoca şi nu numai până la data de 20 februarie 2015

                 Vernisajul expoziţiei internaţionale la Aleşd

Festivalul Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” (marcă înregistrată la OSIM),organizat de Asociaţia „Euro Foto Art” a oferit posibilitatea vernisării în data de 30.01.2015 la Aleşd, a unei expoziţii internaţională de artă fotografică. Evenimentul care a avut loc în penultima zi a lunii ianuarie, la ora 17:00 a avut loc la Galeria Bibliotecii „Octavian Goga” din Aleşd în prezenţa unui public numeros. Publicul prezent a fost salutat de doamna  Ardelean Georgeta responsabila bibliotecii, care sublinia faptul că de această dată în fotografiile expuse sunt prezentate satele Uniunii Europene. În continuare artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art” şi al Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea a vorbit despre contextul în care s-a născut ideia organizării Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni. În acest context a prezentat catalogul primei ediţii, în care a fost reprodusă fotografia artistului fotograf Létai Zoltán, viceprimarul oraşului Aleşd. În încheiere viceprimarul a mulţumit pentru faptul că  Asociaţia „Euro Foto Art” a adus la Aleşd o nouă expoziţie de artă fotografică şi pentru momentele muzicale oferite de  Ioana Vencel şi Marina Vlad, elevi în clasa a VIII-a a Liceului „Constantin Şerban” din Aleşd. De expoziţia organizată sub patronajul Primăriei oraşului Aleşd, cu sprijinul doamnei profesoară Ioana Achim se va putea bucura publicul iubitor de fotografie din Aleşd până la data de 20 februarie 2015, la care accesul este gratuit.

Vernisaj de Ziua Culturii Maghiare la Békéscsaba

În holul Bibliotecii Judeţului Békés din Békéscsaba a avut loc joi, 22 ianuarie 2015, ora 13:00, în cadrul  manifestărilor dedicate Zilei Culturii Maghiare vernisajul ediţiei a IX-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni. La eveneminet a participat pe lângă un număr mare de public şi artiştii fotografi Adela Rusu AFIAP şi Ovi D. Pop din cadrul Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea. În deschiderea vernisajului tânăra Debreceni Kiss Helga de la Liceul „Bartók Béla” a prezentat mai multe melodii populare maghiare pe ţiteră. În continuare două perechi de la grupul de dansatori de naţionalităţi ai Formaţiei de dansuri populare „Csaba”, format din Szabó Alexandra, Zsíros Evelin, Szűcs Attila şi Ökrös Daniel  a interpretat un calup de dansuri populare maghiare şi româneşti din Transilvania. După cele două momente culturale publicul prezent la vernisaj a fost salutat de domana Rakonczás Szilvia, directoare Bibliotecii judeţene, care a subliniat importanţa vernisajului, care  are loc în cadrul Manifestărilor dedicate Zilei Culturii Maghiare. În continuare artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, directorul Festivalului Internaţional, a subliniat faptul că vernisajul are loc în cadrul ediţiei a III-a a Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” organizat de Asociaţiei „Euro Foto Art” sub patronajul Ministerului Culturii. A prezentat în continuare contextul în care a fost organizat ediţia a IX-a Salonului Internaţional, după care a mulţumit conducerii Bibliotecii şi personal doamnei director pentru condiţiile excepţionale oferite pentru prezentarea expoziţiei în Békéscsaba. Mulţumirile lui au fost adresate şi pentru faptul că expoziţia internaţională va fi vernisată în mai multe Biblioteci din Judeţul Békés. Vernisajul a luat sfârşit după partea a II-a a programului de dansuri populare oferite de cele două perechi de dansatori.

Vernisajul Salonului International al

Artistilor Fotografi Romani si Maghiari de Pretutindeni

În Galeria „Euro Foto Art” din Oradea a avut  loc luni, 12 ianuarie 2015, la ora 18:00 vernisajul primei expoziţii de artă fotografică din acest an, organizată în deschiderea ediţiei a III-a a Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” de Asociaţia „Euro Foto Art”, sub patronajul Ministerului Culturii. Cu această ocazie sunt expuse cele 98 de fotografii alb-negru şi color acceptate şi premiate la ediţia a IX-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutideni. Pentru această ediţie, care a avut tematica „Sate ale Uniunii Europene”, organizatorii Clubului Fotografic „Nufărul” şi Asociaţia „Euro Foto Art” Oradea au primit 359 de imagini (140 monocolor şi 219 color) realizate de artişti fotografi români şi maghiari din Anglia, Irlanda, Serbia, Republica Moldova, România, Ucraina şi Ungaria. Salonul Internaţional a fost realizat prin finanţarea de la bugetul Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor. Juriul internaţional format din artişti fotografi reputaţi din diferite ţări europene: regretatul Marcello Materassi E.FIAP/p ESFIAP (Italia), preşedintele juriului, Georg S.Holzmann E.FIAP, Hon E.FIAP (Germania) şi Stefan Tóth A.FIAP (România), au acceptat pentru salon 98 de imagini (34 monocolor şi 64 color). Având în vedere faptul că nivelul lucrărilor a fost ridicată, organizatorii au hotărât să acorde câte două seturi de medalii „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” la cele două secţiuni: alb-negru şi color. Medalia de aur la secţiunea monocolor a fost acordat artiştilor fotografi Tordai Ede EFIAPb şi Ovi D. Pop din România, iar la secţiunea color autorilor Petrila Gheorghe EFIAP şi Tordai Ede EFIAPb ambii din România. Medalia de argint ia revenit artiştilor fotografi Gavaldik Zoltán (Ungaria) şi lui Fudulu Cătălin (România) la secţiunea monocolor, respectiv creatorilor Rus Victor şi Onofraş Ionel din România. Medalia de bronz a revenit artiştilor fotografi Vasile Paladean (Ucraina) şi Moldovan Mihail EFIAPs la secţinea monocolor, respectiv autorilor Kovács Réka şi Markus Adrian Sorin tot din România. Cele 12 plachete au fost acordate artiştilor fotografi din Serbia, România, Ucraina şi Ungaria. Premiile speciale oferite de MAFOSZ (constând din albume de artă fotografică „Hungaricum 2014”) au revenit artiştilor Barcsa Sándor, Ciobotaru Ion, Dancoglu Constantin EFIAPb, Haragos Zoltán EFIAP şi Magdó Ştefan, respectiv artistului fotograf Mészáros Ödön din Ungaria. Lucrările accepatte şi premiate au fost prezentate de criticul de artă dr.Ramona Novicov, iar momentele muzicale au fost asigurate de artiştii Alexandrina Chelu şi Florian Chelu care au interpretat mai multe piese din repertoriul European. Expoziţia a fost vernisată oficial de artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP preşedintele  Asociaţiei „Euro Foto Art” şi al Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea. În cadrul festivităţii au fost inmânate premiile salonului constând din medaliile de aur, argint şi bronz Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly numerotate, care este o marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci  a României fiind editate de Asociaţia „Euro Foto Art” şi a fost prezentat catalogul CD editat cu sprijinul financiar al Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, în îngrijirea editurii „Nufărul” din Oradea. Salon internaţional urmează să fie vernisată în cadrul Festivalului Internaţional de Fotografie în Galeriile Bibliotecii Judeţene „Békés” din Békéscsaba (22 ianuarie), în  Bibliotecii „Octavian Goga” din Aleşd (30 ianuarie) şi în Galeria „STARS” din Cluj Napoca (05 februarie). Expoziţia vernisată în Galeria „Euro Foto Art” va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 20 ianuarie 2015, în zilele de lucru între orele 08:00 -19:00, intrarea fiind liberă.                                                                                                           

Lansarea Salonului International

“Sate ale Uniunii Europene”

În sala „Studio” a Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea, a avut loc miercuri, 29 octombrie 2014, la ora 19:00 festivitatea de prezentare digitală a imaginilor acceptate şi premiate la ediţia a IX-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutideni. Pentru această ediţie, care a avut tematica „Sate ale Uniunii Europene”, organizatorii Clubului Fotografic „Nufărul” şi Asociaţia „Euro Foto Art” Oradea au primit 359 de imagini (140 monocolor şi 219 color) realizate de artişti fotografi români şi maghiari din Anglia, Irlanda, Serbia, Republica Moldova, România, Ucraina şi Ungaria. Salonul Internaţional a fost realizat prin finanţarea de la bugetul Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte. Juriul internaţional format din artişti fotografi reputaţi din diferite ţări europene: Marcello Materassi E.FIAP/p ESFIAP (Italia), preşedintele juriului, Georg S.Holzmann E.FIAP, Hon E.FIAP (Germania) şi Stefan Tóth A.FIAP (România), au acceptat pentru salon 98 de imagini (34 monocolor şi 64 color). Având în vedere faptul că nivelul lucrărilora fost ridicată, organizatorii au hotărât să acorde câte două seturi de medalii „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” la cele două secţiuni: alb-negru şi color.  Medaliile de aur la secţiunea monocolor a fost acordat artiştilor fotografi Tordai Ede EFIAPb şi Ovi D. Pop din România, iar la secţiunea color autorilor Petrila Gheorghe EFIAP şi Tordai Ede EFIAPb ambii din România. Medaliile de argint ia revenit artiştilor fotografi Gavaldik Zoltan (Ungaria) şi lui Fudulu Cătălin (România) la secţiunea monocolor, respectiv creatorilor Rus Victor şi Onofraş Ionel din România. Medaliile de bronz a revenit artiştilor fotografi Vasile Paladean (Ucraina) şi Moldovan Mihail EFIAPs a secţinea monocolor, respectiv autorilor Kovács Réka şi Markus Adrian Sorin tot din România. Cele 12 plachete au fost acordate artiştilor fotografi din Serbia, România, Ucraina şi Ungaria. Premiile speciale oferite de MAFOSZ (constând din albume de artă fotografică „Hungaricum 2014”) au revenit artiştilor Barcsa Sandor, Ciobotaru Ion, Dancoglu Constantin EFIAPb, Haragos Zoltán EFIAP şi Magdó Ştefan, respectiv artistului fotograf Mészáros Ödön din Ungaria. În cadrul festivităţii vor fi inmânate premiile salonului şi a fost prezentat catalogul CD editat cu sprijinul financiar al Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, în îngrijirea editurii „Nufărul” din Oradea.

 

Rezultatele jurzarii

Salonului International

Recent s-a terminat jurizarea lucrărilor primite pentru ediţia a IX-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni, organizat de Clubul Fotografic „Nufărul” în parteneriat cu Asociaţia „Euro Foto Art” Oradea.Pentru această ediţie organizatorii au primit 359 de imagini (140 monoclor şi 219 color, din care juriul international a acceptat în total 98 de lucrări (34 monocolor şi 64 color), imagini, care au întrunit media minimă de 7 puncte. Datorită nivelului ridicat a lucrărilor acceptate, organizatorii au hotărât să premieze 30 de lucrări conform listei din anexă. Felicităm cu această ocazie pe toţi artişti fotografi, care au avut lucrări acceptate, precum şi pe laureaţii salonului internaţional. Totodată invităm pe acei participanţi, care nu au avut lucrări admise să se inspire din creaţiile, care au fost apreciate de juriul internaţional. Prezentarea lucrărilor acceptate şi premiate va avea loc în cadrul unei proiecţii, miercuri 29 octombrie 2014, la ora 19:00 în sala „Studio” din cadrul Palatului „Vulturul Negru” din Oradea. Vernisajul expoziţiilor va avea loc în luna ianuarie 2015, în cadrul ediţiei a treia a Festivalului Internaţional de fotografie „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art” sub patronajul Ministerului Culturii. Vom reveni cu informaţii după perfectarea calendarului expoziţional.

 

Palamares.doc
Microsoft Word Document 47.0 KB
Acceptări_Elfogadott_mono.doc
Microsoft Word Document 39.0 KB
Acceptări_Elfogadott_color.doc
Microsoft Word Document 47.5 KB

Salonul Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari

de Pretutuindeni

1-Regulament SIAFRMP_2015.pdf
Adobe Acrobat Document 406.8 KB
2-Borderou SIAFRMP 2015.doc
Microsoft Word Document 147.5 KB

Vernisaj la Mezőkovácsháza (HU)

La sediul Bibliotecii din Mezőkovácsháza (HU) a avut loc într-un cadrul familial, marţi 18 martie 2014 la ora 16:30 vernisajul expoziţiei internaţionale „Oraşe ale Uniunii Europene”. La eveniment a participat pe lângă conducerea Bibliotecii, doamna Judit Szarka, reprezentanta Centrului de Informare Europa Direct al Judeţului Békés din cadrul Bibliotecii Judeţene Békés şi artistul fotograf  Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”  şi a Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea. Domnia sa a participat la eveniment şi în calitate de director al Festivalului Fotografiei Europene, în preambul căruia a fost organizat intinerarea Salonului internaţional în cele 8 Biblioteci din judeţul vecin. De asemenea  a fost prezent la eveniment şi artistul fotograf Ovi.D.Pop membru al Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea, colaboratorul voluntar a celor două Organizaţii Zoltán Gardó, precum şi doamna Catalina Pop o iubitoare a fotografiei. În cuvântul reprezentanta Centrului de Informare Europa Direct a apreciat  iniţiativa  organizării  expoziţiei internaţionale, iar directorul Festivalului Fotografiei Europene a mulţumit partenerilor din judeţul vecin pentru  sprijinul acordat în itinerarea salonului internaţional. Participanţii la vernisaj au fost invitaţi la un progrmam de promovare a Uniunii Europene, finalizat cu un program cultural susţinut de artiştii Teatrului din Békéscsaba.

 

 

Itinerarea expoziţiei „Oraşe ale Uniunii Europene” în Ungaria

După succesul de care s-a bucurat vernisarea Salonului Internaţional „Oraşe ale Uniunii Europene” în cadrul ediţiei a doua a Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári Pap Károly - Szathmári Pap Károly” organizat de Asociaţia „Euro Foto Art”,  expoziţia a fost itinerată şi în judeţul  Békés (HU).După ce expoziţia, care s-a bucurat de mare succes la Institutul Român din Budapesta - filiala Seghedin, Galeria „Stars” din Cluj Napoca şi Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, la începutul acestui an,  de această dată în baza protocolului încheiat dintre Asociaţia „Euro Foto Art”, Biblioteca Judeţului Békés (HU) şi Centrul de Informare „Europe Direct”  al Judeţului Békés (HU),  publicul din judeţul  vecin va avea posibilitatea să vizioneze în perioada  03  martie  -  31 mai 2014 o selecţie de 53 de lucrări acceptate şi premiate la ediţia a VIII-a a Salonul Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni, organizat în parteneriat cu Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea. În acest context în cadrul etapei premergătoare a ediţiei a treia a Festivalului European de Fotografie, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art” în parteneriat cu Instututul Cultural Român, sub patronajul Ministerului Culturii,  expoziţia internaţională va fi redeschisă şi în Bibliotecile din judeţul  Békés (HU), după cum urmează: Lökösháza  (03-11 martie 2014), Magyarbánhegyes (11- 17 martie 2014),  Mezőkovácsháza (18 - 25 martie 2014), Sarkadkeresztúr (25 martie  -  1 aprilie 2014), Bélmegyer (01 - 08 aprilie 2014), Ecsegfalva (08 - 15 aprilie 2014), Örménykút (15 - 22 aprilie 2014), Békéscsaba (6 - 31 mai 2014). La cele două vernisaje, care va avea loc Mezőkovácsháza  în data de 18  martie 2014, ora 16:00, respective la Békéscsaba 06 mai 2014, ora 16:00 va participa şi artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele Asociaţia „Euro Foto Art” şi a Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea, care va prezent la eveniment şi în calitate de director al Festivalului European de Fotografie.